2011. május 10., kedd

frizura:)


 Csajom haja mindig is kardinális kérdés volt kicsiny életében és a miénkben is..Egy évesen még, ahogy a fenti kép is igazolja igen csak kopaszka volt, ezt is tőlem örökölte:)
Aztán két éves korára  angyali göndör fürtöket növesztett..


Amit csak "fokozott" az évek során.. Három évesen már ilyen göndör tincsekkel büszkélkedhetett..és talán nem vagyok elfogult, ha azt írom, hogy mindenki a csodájára járt a csodás hajzuhatagnak..Nekünk is nagyon tetszett így a kis angyalkánk és szóba sem került, hogy levágassuk a haját..félve attól a nem alaptalan feltételezéstől, hogy ha levágatjuk kimegy a hajából a göndörség..


Négy évesen, nyáron folyamatosan copfban horda a haját, mert igen meleg volt már a hajkorona..Szerencsére elviselte a copfokat..


De azért jól tudtuk, hogy semmi sem tart örökké, így a göndör, hosszú haj sem...Főleg, hogy  a vége már nagyon töredezett és újabban csak hajpántot engedett a hajába tenni, copf szóba sem jöhetett, a jó idő közeledtével igen meleg lett volna a hosszú  haj..ÉS már mindketten meguntuk a reggeli herce-hurcát, mert éjszaka nagyon össze tudtak gubancolódni azok a  rakoncátlan tincsecskét és bizony volt, hogy húznom kellett ahhoz, hogy kifésülhessem.
Eddig mindig nagy ellenállásba ütközött, ha meghallotta a fodrász szót sírva rohant el..Tavaly volt egy kósza próbálkozásunk, hogy ha talán látja hogyan vágják le az apukája haját, hogy nem fáj stb. ő is kedvet kap elkísértük Zolit egy hajvágásra..De rosszul sült el a dolog, mert Bogi nagyon sajnálta az apukáját és végig sírta az egészet..
Aztán a múlt héten megtörtént a nagy áttörés, ugyanis az egyik rohanós reggelen, amíg én készülődtem közölte velem,csak úgy lazán, hogy levágtam a hajamat..Na engem is látni kellett volna, felrémlett előttem pár elrettentő gyerekfotó ugyan erről, de aztán megnyugodtam, miután láttam, hogy csak egy tincset nyisszantott le..Kaptam az alkalmon és mondtam Boginak, hogy akkor most már elmehetnénk a fodrász nénihez is, Gamáson, papival..Fűztem, hogy van sok állat a fodrász néninél, mindet megnézheti stb.stb. és elsőre igent mondott..Így gyorsan megejtettük a fodrászkodást..
Ilyen hosszú volt..


és ilyen lett..és göndörödnek azok a tincsecskék:)
A vágás könnyen ment, megnézte az állatokat aztán mellettem állva levágta Andi néni a haját..Utána én következtem, mert én sem maradhattam ki, de most nem volt semmi sírás, megvárta még én is készen leszek és megdicsérte a megrövidült hajamat..


őzike szemekkel..


erőltetett vigyor a fényképésznek, nekem..


Annyira bele jött a dologba, hogy ma hajmosásnál megjegyezte, hogy már sokat nőtt a haja, újra mehetünk a fodrászhoz :)

4 megjegyzés:

  1. Nagyon szép lett,és még a göndör fürtök sem tűntek el:-)!!!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szep a haja es mindig is a csodajara jartam,meg jo hogy nem vagott jo nagyot ki belole,igy is nagyon jo lett a haja rovidebb de jo.REmelem rendesen rovidre nem is akartatok levagni.puszika

    VálaszTörlés
  3. Én is egy ideje kérem Ancsit, hogy menjünk el fodrászhoz, picit vágassunk a hajából, hátha erősödne, mert az övé nagyon ritka. De hallani sem akar róla. Majd megmutatom neki, hogy Bogi már túlvan rajta! :-) Csodaszépek Bogi fürtjei, örülök, hogy meg is maradtak a "csigák" a hajában.
    Zita

    VálaszTörlés
  4. Nekem az új frizura is nagyon tetszik! Olyan mintha dúsabb lenne. Egyértelmű, hogy nyáron sokkal jobb lesz Boginak.
    Na és a Te hajad milyen lett???

    VálaszTörlés