2012. május 13., vasárnap

A legkisebb családtag....:)


Tapolcáról hazafelé elhoztunk Picurt, a kis havanese kutyuskát..Őt választottuk és választotta Bogi, hogy a család és az ő első kutyusa legyen..Pár hetesen voltunk először megnézni, akkor esett rá Bogi választása..Ahogy már írtam régóta húzódik nálunk a kutyus téma és most adódott egy lehetőség, találtunk egy megfelelő kutyust, aki megyén belül van, így nem kellett elmenni érte a világ végére ill. nem vettünk zsákbamacskát, hiszen kiválaszthattuk..
Az első nap óta nagyon édes, okos kutyuska..a kosara és a pótanyukája amit Bogi adott neki azonnal megszerette, a narancssárga takarót, pedig otthonról hozta...



Első éjszaka  a fürdőszobában aludt, nem sírdogált, legalábbis mi nem hallottuk...Izgultunk nagyon, hogy hogy viseli majd az új helyzetet, anya hiányát, de meglepően jól vette az első akadályt..Másnap Zoli elkészítette a műhelyben a helyét, azóta ott alszik..napközben is ott van, amíg mi nem vagyunk itthon..


Nagyon sokat játszunk vele, hét közben csak reggel és este tudunk vele lenni, igyekszünk bepótolni vele a napot.. Bogi szobáját imádja..igazi kincsesbánya neki, tele rágcsálni valókkal..imádja pl. a barbie babákat, a hajuknál fogva húzza őket:)


most még pont méretes neki a törpék házikója.....:)


kedvenc bébijátéka..imádja rágni, tépni, húzni:)


A szobatisztasággal még vannak gondok, előfordulnak balesetek, úgyhogy kinéz majd egy alapos nagyüzemi szőnyeg tisztítás, de ez ezzel jár..


Vannak azért súrlódások is, főleg Bogi részéről..sokszor kell rászólni, hogy ne úgy fogja, ne dobálja, ne rángassa, ne ébressze fel, hagyja aludni..stb....ha kicsit erélyesebben rászólok, rögtön megkapom, hogy jobban szeretem a kutyust, mint őt..kicsit féltékeny rá..


A felelősségről és a gondoskodásról is van még mit tanulnia, mert csak akkor játszik vele, ha neki kedve van, ha éppen mást játszik akkor Picurt hanyagolja, nekünk kell kivinni pisilni stb..de ez szerintem az ő korában érthető..Sokat kell még neki is, nekünk is és Picurnak is tanulnia, de nem adnák semmi pénzért, imádni való kis szőrpamacs:)



... Az idő, amit a rózsádra vesztegettél: az teszi olyan fontossá a rózsádat.
– Az idő, amit a rózsámra vesztegettem… – ismételte a kis herceg, hogy jól az emlékezetébe vésse.
– Az emberek elfelejtették ezt az igazságot – mondta a róka. – Neked azonban nem szabad elfelejtened. Te egyszer s mindenkorra felelős lettél azért, amit megszelídítettél. "




5 megjegyzés:

  1. Tenyleg nagyon edes ez a kis szormok.Bogi hogy szereti,edes a kiskutya a torpek hazaba,na meg Bogi jatekait is megragcsalja,de cuki nagyon.Bogi majd bele jonn a kisgazdi szerepbe majd.puszika

    VálaszTörlés
  2. Jaj, de aranyos kiskutya! Ancsi is nagyon boldog lenne, ha lehetne neki egy ilyen kiskutyusa! Gondolom, nagy az öröm Bogi részéről is.
    Zita

    VálaszTörlés
  3. Nagyon aranyos kutyuska!!! Én leginkább a felelősségtől félek, na meg a plusz munkától, amivel jár a háziállat. Szóval minden elismerésem, hogy belevágtatok!!

    VálaszTörlés