2012. december 9., vasárnap

Iskola ás tanár néni nézőben...


Nálunk már eldöntött tény, hogy Bogi hova megy iskolába, úgyhogy a nagy iskola választósdiból szerencsére kimaradunk..Csak jókat hallottam az iskoláról, több játszótéri anyuka is ott tanít, vannak régi saját élmények és az iskolák rangsorában is előkelő helyet foglal el a városban az iskola. Anno én itt voltam tanítási gyakorlaton a főiskolás években  és minő véletlen, hogy az akkori gyakorlat vezetőm lesz éppen az egyik elsős tanító néni :) Az meg csak hab a tortán, hogy körzetes iskolánk is, nem kell izgulni, hogy felveszik-e.. Én is mérlegeltem pár dolgot a döntésnél,  de az elsődleges szempont Boginál, hogy legyenek olyan társai akiket már régről ismer és a játszótéri bandából többen is ide jönnek majd és lehet, hogy lesz egy-két ovis társ is. Úgy vettem észre, hogy kicsit fél az új dolgoktól, könnyebben megy neki, ha van egy stabil pont..úgyhogy ez meglesz..
Az iskola által szervezett játszóházba mi is elmentünk, hogy ismerkedjünk egy kicsit az iskolával és a tanító nénikkel.. Közösen készítettek a gyerekek egy hóembert.közben játszottak is..




A végén pedig táncoltak és énekeltek... Nagyon élvezték...





Az utolsó képeken ovis társakkal: Ákos, Bogi, Flóra, Lara....

Boginak tetszett az iskola, elméletileg már nagyon várja, de csak azért mert ott nem kell délután aludni ( az oviban nagy szív fájdalma a délutáni alvás, ő 4 év alatt ha 10szer aludt akkor sokat mondok..és neki tényleg szenvedés végig feküdni másfél órát.....)

Egy dilemmán azért még van, melyik tanító néni legyen? Úgy indultam neki, hogy csak a gyakorlat vezetőm osztályába mehet Bogi, az ő stílusát, módszereit ismerem, nagyon jó pedagógus, ami ellene szól, hogy maximalista, nagyon "hajtja a gyerekeket"..és nem tudom bejönne-e Boginak a katonás stílusa, bár a fegyelem elkelne a kisasszonynak...a másik tanító nénit nem ismerem, ő kicsit anyáskodóbb így első ránézésre...lehet, hogy bemegyek majd egy órájára, bár az mint tudjuk úgyis kirakat óra lesz...úgyhogy majd érdeklődöm innen-onnan...

2 megjegyzés:

  1. Ti mar ilyen elore vagytok,Nalunk mileott kezdodik a iskola majd 2 ev mulva akkor 1 hettel azelott kel beiratni oket.Nekunk nincs is valastzas egy iskolank van es 2 csoport de hogy ki melyikbe megy azt az igazgato fogja eldonteni.Bogi de ugyes es milyen nagy lany hogy iskolas lesz jovore.

    Anya neked boldog szuletesnapot tegnapra facebookon koszontotelek,nekemis tegnap volt.

    VálaszTörlés
  2. :D Hihetetlen, hogy már az iskolával kell foglalkoznunk, igaz???
    Biztos élvezni fogja a sulit, és Te mindig tudsz majd segíteni neki.

    VálaszTörlés