2011. október 4., kedd

cumi :)


Az  5. születésnap margójára még egy nagyon fontos dolog felkerülhet, mégpedig az, hogy Bogi ezen a napon intett búcsút a cumijainak.!!!
Az úgy volt, hogy...előtte már sokszor mondogattuk és megállapodtunk abban, hogy az ötös gyertyás, tűzijátékos tortánál eldobja a cumijait..hittem is meg nem is..kicsit már nekem is ciki volt, hogy ennyi idősen még cumizik..igaz legtöbbször alváskor kérte ill. ha fáradt volt, vagy valami sérelem érte.....Az óvónénik is folyamatosan rágták a fülemet fogadó órán, hogy el kellene hagyni, de nem engedtem nekik, úgy voltam vele, mint sok mással, megvártam még Bogi magától érik meg rá..Amíg biztonságot, vigaszt nyújt neki nem akartam megfosztani tőle..Így voltunk pl. a szobatisztasággal is, nem kezdtük már el 2 évesen és két hét alatt szobatiszta lett nappalra..Tavaly már egyszer próbálkoztunk, de papi meghiúsította, mert a második napon ment Gamásra és nem bírta  hallgatni a szív szaggató sírását és vissza adta neki..
ÉS akkor eljött a nagy nap, nem erőltettünk semmit, magától mondta, hogy akkor ő mos "eldobja" a cumit..így is lett..reggel jól megszívogatta, szerintem elbúcsúzott tőle:) és oda adta nekem..én meg jól eltettem..az összeset egy fiók mélyére, hogy még véletlenül se találja meg..és lássatok csodát..egy hang, egy könnycsepp nélkül megvált tőle..azaz egyszer említette, de mondtam, hogy már cumiországban vannak...Mamival is emlegették és Marika mama azt is elárulta, hogy cumiország Zalakaros felé van..:)
RETTENETESEN BÜSZKE VAGYOK BOGIRA!Nem hittem, hogy ez ilyen simán fog menni..
Az elválást megkönnyítette a Mese az öt cumiról c. könyvecske, amit azóta is naponta felolvas magának vagy Dávidkának (babája)..Örök hála Nagy A. barátnőmnek náluk olvastam először Boginak és miután haza jöttünk megvettem. A történet egy kislányról szól, akinek öt cumija volt és egy este búcsú nélkül eltűntek..A kislány nagyon sírt és akkor az anyukája elmesélt neki egy  történetet ami arról szólt, hogy ha már nincs szükség a cumikra vándorútra indulnak és elmennek oda, ahol kellenek pl. a rózsaszín cumi tündérországba, a kék a tó mélyére a halacskákhoz...és a csattanó, hogy ne szomorkodjon a kislány és legyen új barátja kapott egy édes kiskutyát..Na itt mi is felköthetjük a...ugyanis azóta Bogi is jogot formál egy kiskutyára:) már néztünk is egy aranyos kutyust..csak ugye hidegek jönnek és mi nem szeretnénk,ha állandóan a lakásban lenne ill. nem olcsó mulatság..úgyhogy még ellenállunk..de már jó úton halad Bogi kiskutya projektje..:)..

2 megjegyzés:

  1. Nagyon ugyes ez a Bogi, mostmar nem kell neki ezentul a cumi szerintem.Ngayon jo az a kis tortenet.puszika

    VálaszTörlés
  2. Gratula - a most már tényleg nagylánynak is kinéző - hölgynek! A boldog szülinapi kívánsággal jól lemaradtam, de azért most azt is pótolnám! :-)
    A könyv-ötlet, pedig lehet, hogy jóljön majd nálunk is.

    Pussz: Krisz

    ui: Net-gurum akcióba lépett, újra tudok megjegyzést írni. Hurrá!

    VálaszTörlés