2012. február 6., hétfő

betemetett a nagy hó....


Nálunk most ez a dal nagyon is időszerű..ugyanis hozzánk tényleg ide is ért a jósolt, nagyobb mennyiségű hó...
Szombaton egész nap eset kb. 25-30 cm-es hótakarónk lett..Zolinak megvolt az aznapi testmozgás hódobálás formájában...Nem igazán kívánkoztunk ki, de Bogi persze!! azonnal amint lehetett ment ki egy kicsit megmártózni a friss hóban..természetesen nem a letisztított járdán ment, hanem a legnagyobb hóban szaladgált, azt játszotta, hogy kiscsikó:)
itt pedig a hófotelében üldögél.. (így talán érzékelhető a hómennyiség)



Tegnap már nem esett, délután a nap is kisütött, felkerekedtünk hát, hogy a környéken keressünk egy szánkó pályát..de csalódnunk kellett..egy valamire való kis lejtő sem volt kicsúszkálva:( így csak egy mini lejtőn csúszták párat Bogiék..


Ma reggel óta megint esik a hó, oviba menet gyönyörködtünk  a hópelyhekben, amik a ruhánkra, kesztyűnkre hullottak..Szerintem még egy 10 cm esik ma a hétvégi mennyiséghez..
ui. A hétre rendkívüli hószünetet hirdettek az iskolánkban ( sok a bejáró tanuló, ma sem indult el az egyik járat, fele gyerek nem is tudott iskolába jönni, ill. spórol a fűtésen az önkormányzat, amúgy is a gyerekek szülei otthon vannak (sajnos kevés a munkalehetőség)  így egy kicsit én is lazíthatok..legalább utol érem magam..nyáron fogunk egy héttel tovább járni, de bánja kánya, akkor már hét ágra fog sütni a nap..amúgy én szeretem a telet...:)

1 megjegyzés:

  1. Hu ha mekkora havatok van,nalunk is volt es van most is meg azert boven.Kar hogy nincs nalatok olyan kis domb mint nalunk, hat szivesen varunk ,jokat mokaznank a hoba.Mi nagyon orulunk a hegynek hisz mindig jo valamire,tavasszal szaladgalni,viragot szedni,telen szankozni,stb.Nagyon jok a fotok.puszika

    VálaszTörlés